Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu
Online Gyógytorna

Online gyógytorna (egyéni)

Online gyógytorna vizsgálat, kezelés

Gyógytornászaink segítségével lehetőséget biztosítunk a gyógyulásra akár otthonából is. Az online videóhívás során lehetőség nyílik az alapos vizsgálatra, mivel a gyógytornász a különböző mozgásszervi problémákat videón keresztül is megfigyelheti. A kezelésre ugyanígy van mód, kivéve azokat az eseteket, aminken a gyógyítása kizárólag manuálterápiás fogásokkal lehetséges (pl. állkapocs ízületi manuálterápiás kezelés).

Hogyan zajlik az online gyógytorna?

I. Előkészületek

Az első lépés a vizsgálatra vagy kezelésre történő jelentkezés, ami a lenn található űrlap kitöltésével történik.

Ezt követően gyógytornászunk keresi Önt a megadott telefonszámon és időpontot egyeztetnek, illetve egyeztetik a videóhívás részleteit.

A foglalás véglegesítéséhez a vizsgálat / gyógytorna árának kifizetése szükséges. Megvásárolt bérletek esetén a foglalás után természetesen nem szükséges fizetés.

Az űrlap kitöltését követően visszaigazoló emailt küldünk Önnek, amiben a fizetéshez szükséges adataink szerepelnek. Fizetésre mód van bankkártyával és átutalással is.

II. Videós vizsgálat

A videóhívás lehetséges Facebook messengeren, Skype-on, Viberen és Zoomon keresztül is. A legmegfelelőbb eszközt időpont egyeztetéskor gyógytornászával tudják kiválasztani.

III. Gyógytorna vizsgálat, kezelés

A vizsgálat menete:

  1. A gyógytornász először felveszi személyes adatait.
  2. A vizsgálat elején gyógytornásza kérdéseket tesz fel a panaszokkal kapcsolatban. A kérdések vonatkozhatnak a panaszok jellegére, jelentkezésük időpontjára, egyéb betegségek jelenlétére, általános egészségügyi állapotára stb.
  3. A kérdések segítésével a gyógytornász be tudja határolni, mi állhat a panaszok hátterében. Ennek megfelelően  terápiát javasol (pl. McKenzie terápia).
  4. A panaszok okától és a kezelés jellegétől függően szükség lehet további gyógytorna kezelésekre is. Amennyiben a 30 perces vizsgálatot választja, az az időtartamból eredő korlátok miatt kizárólag konzultációra ad lehetőséget, a 60 perces vizsgálat már magában foglalja az első gyógytornát, a gyakorlatok kiadását is.

Első alkalommal fontos, hogy már a vizsgálat előtt a gyógytornász rendelkezésére bocsássa meglévő leleteit, amennyiben rendelkezik ilyennel (pl. MR vizsgálati eremény).

A gyógytornász az első vizsgálat alkalmával először kérdéseket tesz fel a tünetek jellegével, erősségével, megjelenési helyével stb. kapcsolatban.

A kérdések után szóbeli utasítás alapján különböző mozgásokat kell végezni a gyógytornász instrukciói alapján. A mozgásterjedelem és a jelentkező fájdalom helye, mértéke és jellege fontos információk ahhoz, hogy megfelelő terápiát lehessen javasolni.

A vizsgálatot követően a gyógytornász elmagyarázza a probléma jellegét és a kezelés menetét, módszerét. A kezelési terv részekén a gyógytornász gyakorlatokat ad házi feladatként.

Online gyógytorna kezelés menete

A kontroll online gyógytorna kezelés célja a terápiával való haladás és a páciens visszajelzései alapján szükség esetén a terápia módosítása.

Abban az esetben, ha a páciens visszajelzése alapján az állapota javul, új, összetettebb, intenzívebb gyakorlatokra kerülhet sor. Ezeket minden esetben az online kezelés során betanítja, elmagyarázza a gyógytornász.

Sikeres terápia esetén hetente-kéthetente egy alkalom online gyógytorna kezelésre van szükség, otthon azonban minden nap gyakorolni kell. A teljes terápia általában 6-12 hétig tart.

IV. Milyen esetekben javasolt és mely esetekben kizárt az online gyógytorna?

A legtöbb mozgásszervi panasz, sérülés, rehabilitáció megoldható online formában.

A kizárólag manuális formában történő kezelések a kivételek, mert ez személyes jelenlét nélkül nem tud működni. Pl. TMI (állkapocs ízületi gyógytorna) ezzel a módszerrel nem működik.

Amennyiben további kérdései vannak, telefonon válaszolunk azokra! Hívjon minket a 06-30-190-7315-ös számon!

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés online vagy rendelői gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/


Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top